Wersje kompatybilne
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 30 g olio extravergine di oliva
- 300 g di melanzane a dadini (2-3 cm)
- 400 g di salsiccia di maiale senza pelle, a pezzi
- 200 g di passata di pomodoro
- 10 g di sale
- 1 - 1 ½ cucchiaino di origano secco
- 400 g di pasta tipo penne senza glutine
- Parmigiano reggiano grattugiato q.b. (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3000 kJ / 717 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli e melanzane
25min
Farfalle ai peperoni e tonno
50min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Penne risottate funghi e speck
40min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Farfalle risottate alla boscaiola
40min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35min
Pasta al forno alla boscaiola (senza glutine)
1h