Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)

Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)

4.2 125 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • scalogno a metà
    1
  • olio extravergine di oliva
    30 g
  • di melanzane a dadini (2-3 cm)
    300 g
  • di salsiccia di maiale senza pelle, a pezzi
    400 g
  • di passata di pomodoro
    200 g
  • di sale
    10 g
  • di origano secco
    1 - 1 ½ cucchiaino
  • di pasta tipo penne senza glutine
    400 g
  • Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie) q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 717 kcal / 3000 kJ
Białko 23.9 g
Tłuszcz 34.7 g
Węglowodany 82.5 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...