Soupe de betteraves

Soupe de betteraves

4.4 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 60 g d'oignons coupés en deux
  • 50 g de beurre
  • 300 g de betteraves crues épluchées et coupées en dés (2 cm)
  • 500 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    2 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre blanc moulu
  • 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 1 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
  • 1 pincée de sucre
  • 1 pincée de cumin, moulu
  • 150 g de crème
  • 4 c. à café de raifort frais
    4 c. à café de crème de raifort, en bocal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 261 kcal / 1091 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...