Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1200 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
-
200
g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
lub 200 g krewetek, gotowanych, obranych, oczyszczonych - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, plus dodatkowe 1-2 łyżki, do skropienia krewetek
- 300 g cukinii, pokrojonej w ok. 5 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- 320 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 łyżka koperku, świeżego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2294.4 kJ / 548 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 719 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 Min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35min
Delikatne rumienienie krewetek
15 Min
Makaron z krewetkami i porem
30min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50min
Ryż z owocami morza
1 Std. 15 Min
Tagliatelle z krewetkami
30min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 Std. 15 Min
Risotto z krewetkami
45min
Krewetki w sosie maślanym
25 Min