![Gotowany kurczak i bulion Gotowany kurczak i bulion](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88DC01D1-CCD0-4660-AF88-8C3A603A7E9B/Derivates/BBE2F0DA-C2F8-4668-BCAF-3C52267E80E4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 1000 - 1200 g wody
- 2 - 3 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmaryn, oregano, tymianek, mięta, bazylia, szałwia)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 6-8 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 689 kJ / 164 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10 Min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 Min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 Std.
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 Std.
Łosoś z brokułami i beszamelem (dla dzieci)
25 Min
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 Std. 15 Min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 Std.
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 min
Rozdrabnianie orzechów
5min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3h 40 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 Min
Warzywa gotowane na parze
35 min