Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 1000 - 1200 g wody
- 2 - 3 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmaryn, oregano, tymianek, mięta, bazylia, szałwia)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 6-8 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 689 kJ / 164 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 Min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35p
Krem z nerkowców
50min
Gotowanie jajek
20min
Kurczak w sosie miodowym
25 Min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 Min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 Std. 20 Min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1h 45min
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1h
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1h