Urządzenia i Akcesoria
Gotowany kurczak i bulion
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
180 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1000 - 1200 g wody
-
2 - 3 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmaryn, oregano, tymianek, mięta, bazylia, szałwia)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 6-8 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23.7 g
Kalorie
689 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Grasica cielęca z cebulą dymką
3 godz.
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
1 godz.
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Wywar warzywny (dla dzieci)
45 min
Rosół drobiowy
2 godz. 15 min
Lody jabłkowo-bananowe z ciasteczkami Speculoos
3 godz. 10 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min