Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 1000 - 1200 g wody
- 2 - 3 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmaryn, oregano, tymianek, mięta, bazylia, szałwia)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 6-8 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 689 kJ / 164 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Mielenie mięsa
35min
Warzywa gotowane na parze
35min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1h 50min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Ryba z sosem pomidorowym
30min
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14h
Sos curry
30min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1h