Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat
TM6

Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat

4.3 ( 3 oceny )

Składniki

  • 200 - 250 g Rote Bete, gegart in dünnen Scheiben (2 mm)
  • 40 g Orangensaft
  • 10 g Apfelessig
  • 30 g Olivenöl
  • ¾ TL Salz
  • 1850 g Wasser
  • 30 g Zitronensaft
    lub 1 TL Zitronensäure
  • 4 Seehecht-Medaillons 3 cm dick (à ca. 100 g)
    lub 4 Seeteufelfilets, ohne Haut und Gräten 3 cm dick (à ca. 100 g)
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 EL frische Thymianblättchen
  • 100 g Rucola

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
397 kcal / 1664.5 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy