Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 70 g Zucker
- 1 Msp. Salz
- 1 Stängel Thymian, abgezupft
- 1 Limette, unbehandelt, 3 Streifen Schale (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 400 g Ziegenfrischkäse
- 200 g Quark, 20% Fett
- 16 Löffelbiskuits ohne Zuckerkruste, halbiert
- 80 g Feigen, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 894 kJ / 213 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steinpilz-Tartelettes mit Fontina und Kerbel-Crème-fraîche-Dip
1h
Erdbeer-Blanc-Manger
13h
Zitronen-Pfirsich-Charlotte
6 godz. 30 min
Gedeckte Waldpilz-Tarte
1h 45min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3 Std.
Auberginenröllchen mit Paneer
50min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1h 20min
Pflaumen-Birnen-Tarte
1h
Auberginen-Käse-Törtchen mit karamellisierten Zwiebeln
1h 15min
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.
Zitronen-Baiser-Tarte
2h 30min