Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wolfsbarschröllchen
- 8 Stängel Minze, abgezupft
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Lorbeerblätter, frisch
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 1 - 2 Orangen, Bio, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Zitrone, Bio, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 30 g Paniermehl
- Olivenöl zum Einfetten
- 8 Stücke Wolfsbarsch (à ca. 110 g), ohne Haut
- Salz zum Würzen
Olivenkartoffeln
- 1 Zwiebel (40 g), halbiert
- 1 rote Peperoni, in Stücken
- 30 g Oliven, entsteint
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1000 g Wasser
- 600 g Kartoffeln, festkochend, mittelgroß, geviertelt
- 3 EL Olivenöl
- 20 g Kapern, fein
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Orangensauce
- 2 TL Zucker
- 2 Prisen Salz
- 2 EL Limoncello
- 6 EL Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2839 kJ / 677 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Fisch mit Olivenbröselkruste
1 godz. 5 min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 Std.
Riesengarnelen in Cognac
20 Min
Perlhuhn Quatre-Épices
50 Min
Fisch-Piccata
1 godz.
Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen
1 godz.
Gratinierte Dorade mit Kartoffelsalat
1 Std. 20 Min
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 godz.
Kalbsleber venezianisch
40 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 Min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 min
Andalusische Fischsuppe
50 Min