Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Pumpernickel, in Stücken
- 20 g Butter, weich
- 30 g frischer Meerrettich, in Stücken
- 200 g Doppelrahm-Frischkäse
- 75 g Schmand
- 1 Ei
- 3 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 10 g Mehl
- 500 g Wasser
- 200 g Rote Bete, jung, in Würfeln (1 cm)
- 1 TL Zucker
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- 2 EL Zitronensaft
- 3 EL Weißweinessig
- 5 EL Olivenöl
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- ½ Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1936 kJ / 462 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Bärlauchsuppe mit Lachs
30min
Grünkohl-Aprikosen-Aufstrich
10 min
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4h 30min
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6 godz. 15 min
Rote-Bete-Carpaccio
2h 45min
Spanisches Ei im Glas
40min
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1h
Balsamico-Feigen
40min
Kürbismelange mit Kürbiskernöl (vegan)
30min
Tomaten-Cocktail
30min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1h