Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat

Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 Portionen

Składniki

  • Rote Bete, gekocht in dünnen Scheiben (2 mm)
    200 - 250 g
  • Orangensaft
    40 g
  • Apfelessig
    10 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Wasser
    1490 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Seehecht-Medaillons 3 cm dick (à ca. 100 g)
    4
    4 Seeteufelfilets, ohne Haut und Gräten, 3 cm dick (à ca. 100 g)
  • frische Thymianblättchen
    1 EL
  • Butter kalt
    10 g
  • Rucola
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 397 kcal / 1664 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...