Mini Eccles Cakes with Potted Stilton

Mini Eccles Cakes with Potted Stilton

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 pieces

Składniki

Eccles Cakes
  • unsalted butter diced
    100 g
  • caster sugar
    150 g
  • currants
    200 g
  • red wine vinegar
    25 g
  • ground allspice
    1 tsp
  • puff pastry, ready-rolled (2 sheets, see tip)
    640 g
  • medium egg
    1
  • milk
    2 tsp
Potted Stilton and Baking
  • Stilton at room temperature
    100 g
  • mascarpone
    50 g
  • unsalted butter diced
    75 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • sherry
    30 g
  • water
    45 g
  • sherry vinegar
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 350 kcal / 1459 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 32 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 2277 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...