Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quick Puff Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 110 g water, ice cold
- 1 tsp fine sea salt
Wellingtons
- 20 g dried porcini mushrooms
- water, boiling, for mushrooms
- 4 fresh portobello mushrooms
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 150 g chestnut mushrooms, halved
- 80 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus 2 Tbsp for frying
- 60 g fresh baby spinach
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 200 g Camembert, thinly sliced (1 cm)
- 1 large egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3295 kJ / 792 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 30 g
- Sód
- 1100 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Veggie Wellington
2h
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Root Vegetable Gratin
1h
Mushroom Parmentier
1h 10min
Festive Nut Roast Wreath
2h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h