Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g extra virgin olive oil
- 3 medium eggs
Ragù
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g extra virgin olive oil
- 70 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 30 g onion, halved
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 150 g beef mince, broken in pieces
- 150 g pork mince, broken in pieces
- 180 g water, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp fine sea salt, plus 1 tsp for cooking pasta
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 100 g tomato purée
- 5 - 6 fresh basil leaves
- 1 fresh bay leaf
- 1 pinch ground nutmeg
- water
Assembly
- 300 g ricotta cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3979 kJ / 951 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 49 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi Carbonara with Peas
20 min
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Chicken Enchiladas
1h
Chicken and Chickpea Tagine
1 Std. 20 Min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1h
Ham Hock Potato Bake
35min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2 Std. 10 Min
Pulled Pork and Cider Rolls
1h
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45 min
Beef and Bean Enchiladas
40 min
Chicken and Spinach Lasagne
1 Std. 15 Min