
Urządzenia i Akcesoria
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions
Składniki
Dough
-
plain flour plus extra for dusting300 g
-
extra virgin olive oil15 g
-
medium eggs3
Ragù
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
carrots cut in pieces (2 cm)70 g
-
onion halved30 g
-
celery cut in pieces (2 cm)50 g
-
garlic clove1
-
beef mince broken in pieces150 g
-
pork mince broken in pieces150 g
-
water plus extra for cooking pasta180 g
-
fine sea salt plus 1 tsp for cooking pasta1 tsp
-
tinned chopped tomatoes200 g
-
tomato purée100 g
-
fresh basil leaves5 - 6
-
fresh bay leaf1
-
ground nutmeg1 pinch
-
water
Assembly
-
ricotta cheese300 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
951 kcal /
3979 kJ
Białko
58 g
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
65 g