![Blueberry and Lemon Spumble Blueberry and Lemon Spumble](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A86497A6-DEF0-4C5D-B524-7BC0E5018D98/Derivates/cb715bb2-d224-48c5-befa-a1cc57240898.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blueberry Compote
-
300
g fresh blueberries
lub frozen blueberries - 50 g honey
- 30 g water
Oat and Seed Granola
- 150 g hazelnuts
- 100 g rolled oats
- 75 g pumpkin seeds
- 70 g runny honey
- 1 Tbsp chia seeds (opcjonalnie)
- 1 pinch fine sea salt
Lemon Sponge
- 2 medium eggs
- 175 g caster sugar
- 150 g unsalted butter, soft
- 1 lemon, finely grated zest only
- 175 g self-raising flour
- 125 g milk
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3537 kJ / 847 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 86.7 g
- Tłuszcz
- 46.7 g
Alternatywne przepisy
Rhubarb Crumble
55 min
Apple and Peanut Cereal Bars
50min
Seedy Marmalade Flapjacks
40 min
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Rhubarb Vanilla Flan
50min
Courgette and Dried Fruit Scones
30 min
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1 godz. 30 min
Pecan Pie Cheesecake Bars
4 Std.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min