Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart

Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart

4.6 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • blanched almonds
    80 g
  • salted butter cold, diced
    90 g
  • plain flour
    200 g
  • caster sugar
    100 g
  • medium egg
    1
  • fine sea salt
    1 pinch
Crumble
  • salted butter diced
    100 g
  • sugar
    75 g
  • plain flour
    130 g
  • ground cinnamon
    1 tsp
Filling
  • pears peeled, quartered, cored, cut in pieces
    400 g
  • rhubarb cut in pieces
    350 g
  • sugar
    50 g
  • red fruits, mixed, fresh (e.g. strawberries, raspberries, red currants)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 621 kcal / 2598.3 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 31.4 g
Węglowodany 76.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...