Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- vegetable oil, for frying
- 80 g chorizo, finely diced
- 60 g red pepper, finely diced
- 450 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 2 tsp garlic powder
- 1 tsp baking powder
- 1 ½ tsp smoked paprika
- ½ tsp fine sea salt
- 110 g unsalted butter, diced, plus extra for serving
- 50 g buttermilk
- 2 medium eggs, 1 beaten
- 150 g semi-skimmed milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 340 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1h 50 min.
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1 Std. 40 Min
Sticky Toffee Puddings
1h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Family Chicken Galette
1h 55 min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2u. 5min
Mincemeat Crumble Cake
1h 15min
Double Pea and Chorizo Soup
45min
Christmas Pudding Tiffin Balls
40min
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
1 Std. 25 Min
Bacon and Cranberry Jam
40min