Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g milk
- 15 g barley malt extract
- 30 g fresh yeast, crumbled
- 15 g black treacle,
- 50 g unsalted butter, melted
- 400 g buttermilk,
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g wholemeal flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 10 g bicarbonate of soda,
- 40 g garlic cloves, chopped
- 30 g olive oil,
- 1 red onion, finely sliced
- 20 g sunflower seeds,
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 12080 kJ / 2875 kcal
- Białko
- 83 g
- Węglowodany
- 408 g
- Tłuszcz
- 95 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Chicken, Ham and Asparagus Pie
29 Std.
Rustic Bread
2h
Raspberry Balsamic Glaze
73h
Tangerine and Chocolate Log (French)
8h 55 min
Spring Vegetable Soup with Herb Cubes
40 min
Individual Vanilla Cakes with Raspberry Jam Topping
1h
Almond Ice Cream (No Added Sugar)
10h 45min
Vegetable and Almond Soup
45 min
Soda Bread with Feta
30 min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 godz. 20 min