Wersje kompatybilne
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g swede, diced (1 cm)
- 700 g water
Sponge
- 300 g blanched almonds
- 2 oranges, thin peelings of skin only
- 300 g caster sugar
-
200
g sunflower margarine, dairy free, plus extra for greasing
lub 200 g soya margarine - 3 tsp gluten-free baking powder
- 5 medium eggs
Drizzle
- 80 g caster sugar
- 20 g orange juice, fresh
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1772 kJ / 424 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
Alternatywne przepisy
Prawn Xacuti
1h 20 min
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35 min
Orange Burst Biscuits
2 Std. 10 Min
Apple Spiced Houmous
10min
Apple cake
1h
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2u. 50min
Orange Biscuits
1h
Chocolate and Pear Cake
1h 30min
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40 min
Garibaldi Biscuits
40 min
Cranberry, Lemon and Almond Cake (egg, dairy and gluten free)
2u. 25min
Carrot Cake
2h 30 min