Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)

Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)

3.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
12 slices

Składniki

  • swede diced (1 cm)
    500 g
  • water
    700 g
Sponge
  • blanched almonds
    300 g
  • oranges thin peelings of skin only
    2
  • caster sugar
    300 g
  • sunflower margarine dairy free, plus extra for greasing
    200 g
    200 g soya margarine
  • gluten-free baking powder
    3 tsp
  • medium eggs
    5
Drizzle
  • caster sugar
    80 g
  • orange juice fresh
    20 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 424 kcal / 1772 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 26.2 g
Węglowodany 38.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...