Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 15 g olive oil
- 400 g good quality pork sausagemeat, broken in pieces
- 75 g roasted red peppers, preserved, drained, sliced (1 cm)
- 30 g breadcrumbs (see tip)
- 1 Tbsp tomato purée
- 2 medium eggs, 1 mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp smoked paprika
- ½ tsp dried chilli flakes (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- plain flour, for dusting
- 300 g puff pastry (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635 kJ / 392 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 807 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1j 55 menit
Toad in the Hole
1h
Coronation Chicken
30min
Mexican Chicken Ring
55min
Chicken Tikka Flatbreads
45min
Ham Hock Potato Bake
35 Min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 Min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2h 10min
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1h 20 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1h 15 min
Chorizo and Chicken Burgers
20 min