
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yogourt à la coriandre
-
3
branches de coriandre fraîche effeuillée
lub 3 branches de persil plat frais effeuillé - 200 g de yogourt nature
- 2 pincées de sel et un peu plus pour assaisonner
- 1 pincée de poivre, moulu et un peu plus pour assaisonner
Chou-fleur et lentilles au curry
- 1 oignon coupé en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 2 c. à café de curry en poudre doux
- 500 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel et un peu plus pour assaisonner
- 1 c. à café de poivre, moulu et un peu plus pour assaisonner
- 200 g de lentilles, rouges sèches
- 150 g de carottes en tranches (5 mm)
- 400 g de chou-fleur en bouquets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 282 kcal / 1189 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 10.8 g