
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan en cubes (3 cm), plus un peu en copeaux pour la garniture
- 1220 g d'eau
- 300 g de chair de potiron en morceaux (2 cm)
- 1 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- ½ - 1 c. à café de sel fin
- 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu selon votre goût
- 30 g d'échalotes
- 100 g de tranches de bacon en fin morceaux
- 40 g de beurre
- 320 g de riz risotto (par ex. Arborio ou Carnaroli)
- 60 g de vin blanc sec
-
1
c. à soupe de pâte de bouillon de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l) - du sel fin selon votre goût
-
60
g de petits pois surgelés
lub 60 g de petits pois frais - de persil plat frais les feuilles uniquement, pour la garniture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 345 kcal / 1452 kJ
- Białko
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Błonnik
- 2.4 g