Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 blanc de poireau, en rondelles
- 150 g de carottes, en rondelles grossières
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 150 g de chorizo, en tranches
-
750
g de bouillon
lub 750 g d'eau avec 2 cubes de bouillon - 200 g de pommes de terre, en petits dés
- 1 feuille de laurier, séchée
- 800 g de pois chiche blancs, cuits, en conserve, rincés et égouttés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blancs de poulet à la pizzaiola
55 Min
One pot penne-poireaux
30 Min
Soupe du chalet
40min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Champignons à l'ail
20 Min
Chou-fleur et lentilles au curry
45min
One pot de riz à la tomate
30 Min
Ragoût de boeuf à l'orientale avec perles de couscous
40min
Ragoût de légumes
45min
Ragoût de bœuf
1h 50min
Soupe d'orge des Grisons
55 Min