Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 blanc de poireau, en rondelles
- 150 g de carottes, en rondelles grossières
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 150 g de chorizo, en tranches
-
750
g de bouillon
lub 750 g d'eau avec 2 cubes de bouillon - 200 g de pommes de terre, en petits dés
- 1 feuille de laurier, séchée
- 800 g de pois chiche blancs, cuits, en conserve, rincés et égouttés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et endives
40 min
Curry de légumes à l'indienne
1h 10min
Tagliolini à la courge
1 Std. 20 Min
Risotto aux poivrons
35min
One pot penne-poireaux
30 min
One pot de riz à la tomate
30 min
Tumbet (gratin de légumes à la majorquine)
1 Std. 15 Min
Chou-fleur et lentilles au curry
45 min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Potée de lentilles à la viande hachée
50min
Ragoût de légumes
45 min
Soupe de lentilles orientale
30 min