
Urządzenia i Akcesoria
Curry z serem paneer
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji
Składniki
Paneer - ser indyjski
-
mleka świeżego, 3,2% tłuszczu1800 g
-
białego octu winnego30 g
-
soli1 szczypta
-
olej do smażenia
Curry
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry10 g
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżeczka
-
nasion kopru włoskiego, suszonych1 łyżeczka
-
goździki4
-
oleju30 g
-
pomidorów dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki250 g
-
liści kolendry, świeżych drobno posiekanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji2 łyżki
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
przyprawy garam masala (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
mleczka kokosowego200 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
512.7 kcal /
2145 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
38.7 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska