Curry z serem paneer

Curry z serem paneer

4.5 88 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji

Składniki

Paneer - ser indyjski
  • mleka świeżego, 3,2% tłuszczu
    1800 g
  • białego octu winnego
    30 g
  • soli
    1 szczypta
  • olej do smażenia
Curry
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • ząbki czosnku
    3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
    10 g
  • nasion kminu rzymskiego
    1 łyżeczka
  • nasion kopru włoskiego, suszonych
    1 łyżeczka
  • goździki
    4
  • oleju
    30 g
  • pomidorów dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    250 g
  • liści kolendry, świeżych drobno posiekanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    2 łyżki
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • mleczka kokosowego
    200 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 512.7 kcal / 2145 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 38.7 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...