Curry z serem paneer

Curry z serem paneer

4.5 90 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji

Składniki

Paneer - ser indyjski
  • 1800 g mleka świeżego, 3,2% tłuszczu
  • 30 g białego octu winnego
  • 1 szczypta soli
  • olej do smażenia
Curry
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
  • 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
  • 4 goździki
  • 30 g oleju
  • 250 g pomidorów dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 2 łyżki liści kolendry, świeżych drobno posiekanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 400 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 512.7 kcal / 2145 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 38.7 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...