Curry z serem paneer
TM6 TM5

Curry z serem paneer

4.5 (88 ocen)

Składniki

Paneer - ser indyjski

  • 1800 g mleka, świeżego, 3,2% tłuszczu
  • 30 g białego octu winnego
  • 1 szczypta soli
  • olej, do smażenia

Curry

  • 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w plastry
  • 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
  • 4 goździki
  • 30 g oleju
  • 250 g pomidorów, dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 2 łyżki liści kolendry, świeżych, drobno posiekanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 400 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2145 kJ / 512.7 kcal
Białko
14.7 g
Węglowodany
25.3 g
Tłuszcz
38.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy