Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g gekochte Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (am Vortag in Schale gekocht)
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Weichweizengrieß
- 1 ¼ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 2 Eidotter
- 1 - 3 EL Butter zum Braten
- 1 - 3 EL Butterschmalz zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1178 kJ / 282 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 min.
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1h
Käsespätzle
45 min.
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Semmelknödel
50 min.
Mohnnudeln
1h 30 min.
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Tiroler Kasnock’n
1h
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1h
Germknödel
1h
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Nockerl / Spätzle
20 min.