Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sandmasse
- 200 g Haselnüsse, ganz
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Backpulver von Dr. Oetker
- 300 g Karotten, geschält, in Stücken
- 150 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Staubzucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 6 Eier (Größe M)
Zuckerguss und Deko
- 200 g Staubzucker
- 35 g Milch
- 12 Marzipankarotten (z. B. feine Marzipan Rübli von Dr. Oetker)
- 1 EL Pistazien, gehackt, von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1681 kJ / 402 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 154 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfentorte mit Streusel
1h 55 min
Erdbeer-Puddingkuchen
1 Std.
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2 Std. 30 Min
Obstkuchen
1 Std.
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 Std.
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Kokosbusserl
25h
Rumkugeln von Dr. Oetker
30min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1 Std. 30 Min
Dotterbusserl
50 min
Husarenkrapferl
1 Std.