Karottentorte mit Zuckerguss

Karottentorte mit Zuckerguss

4.5 118 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
14 Stück

Składniki

Sandmasse
  • Haselnüsse, ganz
    200 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    300 g
  • Backpulver von Dr. Oetker
    2 TL
  • Karotten geschält, in Stücken
    300 g
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Staubzucker
    200 g
  • Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
    1 Päckchen
  • Salz
    1 Prise
  • Eier (Größe M)
    6
Zuckerguss und Deko
  • Staubzucker
    200 g
  • Milch
    35 g
  • Marzipankarotten (z. B. feine Marzipan Rübli von Dr. Oetker)
    12
  • Pistazien, gehackt von Dr. Oetker
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 154 mg
Białko 8 g
Kalorie 1681 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...