Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen

Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen

4.9 200 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
12 Stücke

Składniki

Mohn-Nuss-Rührteig
  • Eier (Größe M)
    4
  • Staubzucker
    120 g
  • Salz
    1 Prise
  • Mohnsamen
    150 g
  • Haselnüsse
    70 g
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
    1 Päckchen
    2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
Topfen-Obers-Creme
  • Gelatineblätter
    5
  • Bio-Zitrone
    ½
  • Schlagobers kalt
    500 g
  • Magertopfen
    250 g
  • Staubzucker gesiebt
    100 g
  • Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
    1 Päckchen
  • Salz
    1 Prise
Himbeerspiegel
  • Gelatineblätter
    3
  • Himbeeren
    300 g
  • Staubzucker
    50 g
Fertigstellung der Mohn-Topfentorte
  • Himbeeren für die Dekoration
    100 g
  • Minzeblättchen, frisch für die Dekoration

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 160 mg
Białko 11 g
Kalorie 1942 kJ / 464 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...