Kalte Topfennockerl auf Beerenröster

Kalte Topfennockerl auf Beerenröster

4.8 210 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • Zitronenschale, gerieben
    2 TL
  • Vanillezucker
    20 g
  • Staubzucker
    60 g
  • Topfen, 20% Fett
    350 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Beeren, gemischt, frisch
    300 g
    300 g Beeren, gemischt, gefroren
  • frische Pfefferminzblätter zum Dekorieren
  • Rotwein
    60 g
    60 g Wasser
  • Zimtstange
    ½
  • Kardamomkapseln
    2
  • Maisstärke aufgelöst in 1 EL kaltem Wasser
    1 TL
  • frische Beeren, gemischt zum Dekorieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 315 kcal / 1316 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...