Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Schlagobers
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 20 g Vanillezucker
- 60 g Staubzucker
- 350 g Topfen, 20% Fett
- 1 TL Zitronensaft
-
300
g Beeren, gemischt, frisch
lub 300 g Beeren, gemischt, gefroren, angetaut -
60
g Rotwein
lub 60 g Wasser - ½ Zimtstange
- 2 Kardamomkapseln
- 1 TL Maisstärke, aufgelöst in 1 EL kaltem Wasser
- frische Pfefferminzblätter zum Dekorieren
- frische Beeren, gemischt zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1316 kJ / 315 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Topfenschmarrn
50min
Semmelknödel
50min
Marillenröster
30min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Zwetschkenröster
1h 30min
Frittaten
30min
Germknödel
1h
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30min