Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohn-Staubzucker
- 70 g Mohnsamen
- 50 g Zucker
Knödelteig und Erdbeerspiegel
- 40 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 70 g Weichweizengrieß
- 90 g Weizenmehl, griffig
- 250 g Magertopfen
- ½ Zitrone, Schale abgerieben
- 1 Prise Salz
- 30 g Zucker
- 250 g frische Erdbeeren
Fertigstellung
- Butter, weich, zum Einfetten
- 500 g Wasser
- 1 TL Salz
- Weizenmehl, griffig für die Arbeitsfläche
- 12 frische Erdbeeren, entkelcht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1161 kJ / 277 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 godz. 20 min
Eiernockerl
30 Min
Topfenschmarrn
50 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1h
Germknödel
1h
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55 Min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min