Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 80 g Wasser
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
- 15 g Öl
- 250 g Weizenmehl, griffig
Fülle
- 1000 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (3 cm)
- 1 Bund Minze, frisch (Nudelminze), Blättchen abgezupft
- ½ Bund Petersilie (opcjonalnie)
- ¼ Bund Kerbel, frisch, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 400 g Bröseltopfen
- 1 TL Salz
- 3 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- etwas Öl zum Einfetten
- 100 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Kärntner Reindling
2h 40 min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 Min
Zuckerreinkerl
2 godz. 50 min
Salzburger Fleischkrapfen
1 Std. 30 Min
Kärntner Kasnudeln
1hod. 45min
Tiroler Schlutzkrapfen
1 Std.
Ritschert
1 Std.
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Gebackene Speckknödel
50min
Omas Kärntner Reindling
2 godz. 25 min
Frittaten
30 Min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min