Topfentorte mit Streusel
TM6 TM5

Topfentorte mit Streusel

4.7 (172 oceny)

Składniki

  • 4 Eier (Größe M)
  • 250 g Butter, kalt, in Stücken
  • 400 g Weizenmehl, glatt
  • 325 g Zucker
  • 40 g Vanillezucker
  • ½ TL Salz
  • 500 g Topfen, 20% Fett
  • 500 g Magertopfen
  • 50 g Maisstärke

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2145 kJ / 513 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy