Urządzenia i Akcesoria
Topfentorte mit Streusel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 Stücke
Składniki
-
Eier (Größe M)4
-
Butter kalt, in Stücken250 g
-
Weizenmehl, glatt400 g
-
Zucker325 g
-
Vanillezucker40 g
-
Salz½ TL
-
Topfen, 20% Fett500 g
-
Magertopfen500 g
-
Maisstärke50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
17 g
Kalorie
2145 kJ /
513 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 godz. 40 min
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Karottentorte mit Zuckerguss
3 godz. 10 min
Obstkuchen
1 godz.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 godz.
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Schneller Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min