Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier (Größe M)
- 250 g Butter, kalt, in Stücken
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 325 g Zucker
- 40 g Vanillezucker
- ½ TL Salz
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 500 g Magertopfen
- 50 g Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2145 kJ / 513 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Erdbeer-Tiramisu
3h
Obstkuchen
1 Std.
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Schneller Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Eierlikörkuchen
1h 10min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min