![Moosbeer-Kokos-Nocken Moosbeer-Kokos-Nocken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2050E271-FB0B-4934-9855-D1FD9E004BDC/Derivates/0D2CD8C4-BA2D-41B4-A6DD-36442A3489F4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier
- 1 EL Vanillezucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 150 g Kokosmilch (Zimmertemperatur)
- 90 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Kokosflocken, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Prise Salz
-
300
g Waldheidelbeeren, frisch, gewaschen und trocken getupft
lub 300 g Waldheidelbeeren, gefroren, angetaut - 2 EL Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Salzburger Fleischkrapfen
1 godz. 30 min
Semmelknödel
50 Min
Käsespätzle
45min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1h 20min
Gebackene Speckknödel
50 Min
Frittaten
30 Min
Topfenschmarrn
50 Min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 Min
Schnelle cremige Polenta
25min
Tiroler Kasnock’n
1 Std.