Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Möhren, in Stücken
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 30 g Butter
- 100 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 300 g Weißwein, trocken
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert, entbartet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chowder
45 Min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 Min
Garnelen Aglio e Olio
20 Min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 Min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min
Muscheln mit Sahnesauce
30 min
Gefüllte Calamari vom Grill
50 min
Penne mit Muscheln
1 Std. 5 Min
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55min
Muscheln mit Tomatensauce
40 Min