Entenbrust mit Orangen-Zabaglione

Entenbrust mit Orangen-Zabaglione

3.8 173 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Entenbrust à l`Orange
  • Wasser
    1190 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Entenbrustfilets, mit Haut (à ca. 250-350 g), z. B. Barbarie Entenbrust
    2
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ⅛ TL
  • Orange klein, in 4 Scheiben (3-5 mm)
    1
Orangen-Zabaglione und Fertigstellung
  • Orangensaft frisch gepresst
    40 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe selbst gemacht,
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ⅛ TL
  • weißer Pfeffer
    2 - 3 Prisen
  • Cayenne-Pfeffer
    1 - 2 Prisen
  • Eigelb
    3

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 415 kcal / 1737 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...