Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 5 EL Olivenöl
- 1000 g Miesmuscheln, gesäubert
- 500 g passierte Tomaten
- 2 EL Kapern
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 8 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1704 kJ / 406 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 Min
Penne mit Muscheln
1 Std. 5 Min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 Min
Muscheln mit Sahnesauce
30 Min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 Min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 Min
Tintenfischsauce
40 Min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 Min
Muscheln mit Tomatensauce
40 Min
Garnelen Aglio e Olio
20 Min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min