Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 85 g Olivenöl
-
½
TL Cayenne-Pfeffer
lub ½ TL Chiliflocken - 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert, in der Schale
- 200 g stückige Tomaten
- 100 g Weißwein, trocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
45 Min
Penne mit Muscheln
1 Std. 5 Min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 Min
Muscheln mit Sahnesauce
30 Min
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Pfifferlinge in Speckrahm
55 Min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Muscheln mit Tomatensauce
40 Min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 Min
Garnelen Aglio e Olio
20 min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min