Urządzenia i Akcesoria
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl85 g
-
½ TL ChiliflockenCayenne-Pfeffer½ TL
-
Miesmuscheln, frisch, gesäubert in der Schale1000 g
-
stückige Tomaten200 g
-
Weißwein, trocken100 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1076 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Lieblingsrezepte
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
45 min
Gefüllte Calamari vom Grill
50 min
Seeteufel in Sauce
1 godz.
Tintenfischsauce
40 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Penne mit Muscheln
1 godz. 5 min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 godz.
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 min
Fischsuppe
1 godz. 40 min
Muscheln mit Tomatensauce
40 min
Muscheln in Weißweinsud
35 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min