Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 5 Stängel Petersilie und etwas mehr zum Garnieren
- 30 g Butter
- 150 g Weißwein
- 100 g Wasser
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 20 g Speisestärke
-
60
g Crème fraîche
lub 60 g Sahne - 200 g Jakobsmuscheln (ohne Rogen)
- 150 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert, ohne Schale
- 100 g Garnelen, roh, geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1020 kJ / 244 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1 godz. 20 min
Meeresfrüchte-Cocktail
10min
Lachscreme mit Endiviensalat
2 godz.
Frische Ravioli mit Fischfüllung
2 godz.
Tintenfischsauce
40 Min
Lachs-Tatar
5 min
Garnelencocktail
30 Min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40 Min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 Min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min