Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert, entbartet
- 80 g Möhren, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen
- 30 g Butter, in Stücken
- 100 g trockener Weißwein
- 180 g Sahne
- 1 TL Muschelgewürz, z.B. Sansibar Muschelgewürz
- 3 Prisen Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1094 kJ / 261 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Lammfilets im Bärlauchbiskuit
1h
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min.
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 min.
Muschelsuppe
40 min.
Würzige Kürbissuppe
1h
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35min
Seeteufel an Tomatenrahm mit grünen Bohnen und Grillkartoffeln
40 min.
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30min
Riesengarnelen in Cognac
20 min.
Muscheln mit Tomatensauce
40 min.
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min.
Muscheln in Weißweinsud
35min