Pekingsuppe

Pekingsuppe

3.9 579 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Möhre in Stücken
    80 g
  • rote Paprika in Stücken
    1
  • Jalapeño Chili halbiert, entkernt
    1
  • Sesamöl, geröstet
    20 g
  • Sojasauce
    50 g
  • Rindfleischbrühe (siehe Tipp)
    1200 g
    1200 g Rinderfond
  • Ketchup
    30 g
  • Sambal Oelek
    1 geh. TL
  • Essig
    1 EL
  • Zucker
    1 TL
  • Speisestärke
    30 g
  • Zuckerschoten schräg halbiert
    100 g
  • Shiitakepilze abgetropft (Abtropfgew. 165 g)
    1 Dose
  • Glasnudeln dünn, grob zerbrochen (siehe Tipp)
    70 g
  • Frühlingszwiebel in dünnen Ringen
    1
  • Eier
    3
  • Sojasprossen abgetropft (Abtropfgew. 160 g)
    1 Glas

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 240 kcal / 999 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...