Riesengarnelen in Cognac

Riesengarnelen in Cognac

4.5 100 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Weißbrot altbacken, in Stücken
    20 g
  • Schalotte halbiert
    1
  • Chilischote entkernt, nach Geschmack
    ½ - 1
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Olivenöl
    40 g
  • Cognac
    50 g
  • rohe Garnelen (Riesengarnelen), mit Schale, in Salzwasser gewaschen und abgetropft
    500 g
  • Weißwein
    50 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 828 kJ / 198 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...