Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Weißbrot, altbacken, in Stücken
- 1 Schalotte, halbiert
- ½ - 1 Chilischote, entkernt, nach Geschmack
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 40 g Olivenöl
- 50 g Cognac
- 500 g rohe Garnelen (Riesengarnelen), mit Schale, in Salzwasser gewaschen und abgetropft
- 50 g Weißwein
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min.
Kalbsfilet mit Antipasti-Gemüse
1h
Saibling mit Artischocken
40 min.
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9 godz.
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35min
Seeteufel in Sauce
1h
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Garnelencocktail
30min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min.
Garnelensuppe mit Zitronengras
40 min.
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min.
Garnelen Aglio e Olio
20 min.