Urządzenia i Akcesoria
Panierowana cebula bhaji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków
Składniki
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
200 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
150 g wody
-
olej do głębokiego smażenia
-
limonka do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 godz.
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Włoski brunch
1 godz. 30 min
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 godz.
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Bita śmietana
10 min
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Makaron z makrelą i cytryną
30 min
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Grzaniec kawowy (Café Disaronno)
10 min