Urządzenia i Akcesoria
Panierowana cebula bhaji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków
Składniki
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
200 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
150 g wody
-
olej do głębokiego smażenia
-
limonka do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Paprykowy sos holenderski
15 min
Paneer
4 godz. 5 min
Ryż kaszmirski
30 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Smoothie bowl z botwiną i sokiem pomarańczowym
10 min
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
1 godz. 20 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2 godz. 20 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min