Urządzenia i Akcesoria
Panierowana cebula bhaji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków
Składniki
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
200 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
150 g wody
-
olej do głębokiego smażenia
-
limonka do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowa bita śmietana
5 min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Siekanie cebuli
5 min
Bita śmietana
10 min
Meksykański ser queso fresco
4 godz.
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Aioli
5 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Zielony rosół kolagenowy
7 godz. 15 min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 godz. 30 min