Urządzenia i Akcesoria
Panierowana cebula bhaji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków
Składniki
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
200 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
150 g wody
-
olej do głębokiego smażenia
-
limonka do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Tarta serowa z cydrem
1 godz.
Korma z pieczonymi warzywami, ryżem i marynowaną cebulą; Chlebki naan z oliwą czosnkową
2 godz.
Gulasz z seitanu, ziemniaków i marchewki
1 godz. 20 min
Seitan
1 godz. 45 min
Sos choron
20 min
Kruszenie kostek lodu
5 min
Siekanie cebuli
5 min
Chili sin carne zapiekane pod serową polentą
1 godz.
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min