
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z kiełbasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
50 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
250 g wody
-
600 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Farsz
-
300 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
-
500 g białej kiełbasy, surowej obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
443.3 kcal /
1856 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
39.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min