
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z kiełbasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
50 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
250 g wody
-
600 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Farsz
-
300 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
-
500 g białej kiełbasy, surowej obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
443.3 kcal /
1856 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
39.2 g