Focaccia z kiełbasą

Focaccia z kiełbasą

4.3 95 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 50 g mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 250 g wody
  • 600 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
Farsz
  • 300 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
  • 500 g białej kiełbasy, surowej obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 443.3 kcal / 1856 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 39.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...