Urządzenia i Akcesoria
Slow-cooked Chickpea Stew
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
onions quartered80 g
-
garlic cloves2
-
tinned chickpeas rinsed, drained (2 x 400 g tins)480 g
-
potatoes peeled, diced (3-4 cm)300 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
smoked paprika2 tsp
-
fine sea salt plus extra to taste½ tsp
-
fresh baby spinach250 g
-
extra virgin olive oil for drizzling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
265 mg
Białko
9 g
Kalorie
920 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
67 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegetarian Chilli
1 godz. 5 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Iranian Vegetable Stew
1 godz. 30 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Vegetarian Chilli
35 min
Vegan Bean Burgers
1 godz. 20 min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min