Slow-cooked Chickpea Stew

Slow-cooked Chickpea Stew

2.8 63 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • onions quartered
    80 g
  • garlic cloves
    2
  • tinned chickpeas rinsed, drained (2 x 400 g tins)
    480 g
  • potatoes peeled, diced (3-4 cm)
    300 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • smoked paprika
    2 tsp
  • fine sea salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • fresh baby spinach
    250 g
  • extra virgin olive oil for drizzling

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 219 kcal / 920 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 67 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 265 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...