Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 2 Tbsp olive oil
- 600 g water
- 550 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- 12 prunes, pitted (approx. 120 g)
- 8 dried figs, halved if large (approx. 120 g) (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground pepper, or to taste
- ¼ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- 250 g couscous
- 100 g raisins
- 60 g honey, or to taste
- 50 g blanched almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3358 kJ / 803 kcal
- Białko
- 50.4 g
- Węglowodany
- 87.6 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10 min
Prawn Xacuti
1h 20 min
Kedgeree
45 min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1u. 50min
Hake and Prawn Burger
15min
Veracruz Fish
30 min
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 min
Moroccan Lamb with Couscous
50 min
Caribbean Stew and Steamed Rice
9h 15min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Chicken Tagine
25 min