Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 2 Tbsp olive oil
- 600 g water
- 550 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- 12 prunes, pitted (approx. 120 g)
- 8 dried figs, halved if large (approx. 120 g) (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground pepper, or to taste
- ¼ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- 250 g couscous
- 100 g raisins
- 60 g honey, or to taste
- 50 g blanched almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3358 kJ / 803 kcal
- Białko
- 50.4 g
- Węglowodany
- 87.6 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 min
Chicken, Aubergine, Spinach and Lentil Curry, Quick Flatbreads, Frozen Fruit Sorbet
1 godz.
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Chicken and Chickpea Tagine
1 godz. 20 min
Chicken Tagine
25min
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40min
Basque Chicken
1 godz. 10 min
Veracruz Fish
30 min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5min
Lamb and Green Bean Casserole
1 godz. 10 min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40min