Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g mixed vegetables, cooked leftovers, cut in pieces
- 500 - 600 g turkey meat, boneless and skinless, cooked leftovers, cut in pieces
- 150 g Lancashire cheese, or other creamy hard cheese, cut in pieces
- 100 g onions, quartered
- 2 pinches ground black pepper
- 4 fresh sage leaves
- 25 g unsalted butter
- 15 g plain flour
- 350 g milk (see tip)
- fine sea salt, to taste
- 150 g breadcrumbs
- 1 tsp fresh thyme leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1599 kJ / 382 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
Alternatywne przepisy
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Vegetable Soup
35 min
Layered Chicken Dinner
2h
Turkey Crumble
1h 10 min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 min
Salmon with Broccoli, Couscous and Honey Mustard Sauce
1h
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Carrot and Swede Mash
20min
Honey Parmesan Parsnips
50 min
Christmas Bread Sauce
15min
Marmalade-glazed Ham
1u. 50min