Urządzenia i Akcesoria
Pork Meatballs with Celeriac and Apple
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Meatballs
-
bread torn in pieces80 g
-
onions quartered80 g
-
garlic clove1
-
fresh thyme leaves only, to taste5 - 8 sprigs
-
pork mince broken in pieces500 g
-
ground nutmeg¼ tsp
-
ground mace¼ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Celeriac and Apple Purée
-
celeriac cut in pieces (2 cm)750 g
-
Granny Smith apple cut in pieces (2 cm)1
-
water150 g
-
milk100 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Creamy Cider Sauce
-
onion quartered40 g
-
garlic clove1
-
olive oil30 g
-
unsalted butter diced40 g
-
plain flour60 g
-
chicken stock200 g
-
cider300 g
-
double cream200 g
-
Dijon mustard1 Tbsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
caster sugar½ tsp
-
vegetable oil for frying
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
34 g
Kalorie
3598 kJ /
866 kcal
Tłuszcz
63 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HYGGE
9 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Salmon Fishcakes
1 godz. 50 min
Beef in Stout
1 godz. 40 min
Slow-cooked Meatballs in Tomato Sauce
3 godz. 40 min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 min
Slow-Cooked Pulled Pork with Steamed Buns
3 godz.
Meatballs with Romesco Sauce
1 godz. 40 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 godz. 40 min
Meatballs, Tomato Sauce and Parmesan Polenta
1 godz. 10 min
One-pot Moussaka
30 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min
Lentil and Bacon Soup
8 godz. 55 min