Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 - 150 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 150 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 30 g oleju
-
30
g octu owocowego np. jabłkowego
lub 25 g soku z cytryny - 40 g ziaren słonecznika
-
1
łyżeczka soli
lub 1 łyżeczka soli ziołowej (patrz wskazówka) - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 476 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Surówka brokułowa wiosenna
10 min
Szybka surówka warzywna z bazylią
10 min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 Std. 15 Min
Surówka brokułowa całoroczna
10 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 Min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 Min
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
50 Min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40 Min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 Min
Sałatka curry
25min
Sałatka detox
25min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 Min