
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g kalarepy pokrojonej na kawałki
- 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 120 - 150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 150 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 30 g oleju
-
30
g octu owocowego np. jabłkowego
lub 25 g soku z cytryny - 40 g ziaren słonecznika
-
1
łyżeczka soli
lub 1 łyżeczka soli ziołowej (patrz wskazówka) - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 114 kcal / 476 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Surówka brokułowa całoroczna
10 min
Sałatka kalafiorowo-brokułowa
10 min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Kurczak z kiszoną kapustą i papryką
45 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Surówka brokułowa wiosenna
10 min
Sałatka detox
25 min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15 min
Szybka surówka warzywna z bazylią
10 min