Rotes Zwiebelcremesüppchen

Rotes Zwiebelcremesüppchen

3.6 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • rote Zwiebeln halbiert
    350 g
  • Butter
    30 g
  • roter Traubensaft
    100 g
  • Rotwein
    200 g
  • Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
  • Wasser
    400 g
  • Gewürznelken
    5
  • Thymian
    2 Zweige
  • Wacholderbeeren
    5
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Sahne
    200 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ⅛ TL
  • Schmand
    6 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 2 g
Kalorie 876 kJ / 209 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...