Rucola Suppe

Rucola Suppe

3.4 93 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen

Składniki

  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    60 g
  • Rucola gewaschen und getrocknet, etwas mehr zum Garnieren
    120 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält und geviertelt
    100 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Zitronensaft
    1 Spritzer
  • Wasser
    750 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Pinienkerne
    40 g
  • Schlagobers
    40 g
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 199 kcal / 832 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...