Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Schlagobers
- 120 g Rucola, gewaschen und getrocknet, etwas mehr zum Garnieren
- 50 g Olivenöl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält und geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 750 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 40 g Pinienkerne
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30min
Kräuterschaumsuppe mit Knoblauchcroutons
25 Min
Cremige Kohlsuppe mit Schinken und Balsamico
30min
Kartoffel-Käse-Suppe
30min
Radieschensuppe mit Kressenockerl
35min
Rotes Zwiebelcremesüppchen
30min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25 Min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1h
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Radieschensuppe
25 Min
Basilikumsuppe
25 Min
Pastinaken-Cremesuppe
45min