Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 - 800 g Wurzelgemüse (Karotten, gelbe Rüben, Pastinaken, Sellerie, Petersilienwurzeln, etc...)
- 250 g Wasser
- 150 g Weißwein
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 200 g Butter, in Stücken
- 2 Eidotter
- 20 g Orangensaft, frisch gepresst
-
½
TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
lub 1 TL Zitronensaft - ¼ TL Salz, etwas mehr für das Gemüse
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 1 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
-
2 - 4
TL Kren, frisch gerissen, nach Geschmack und Intensität
lub 2 - 4 TL Oberskren, nach Geschmack und Intensität
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1536 kJ / 367 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 165 mg
Alternatywne przepisy
Gekochtes Sauerkraut
50 Min
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50 Min
Tomatenketchup
1 godz. 20 min
Ungarisches Letscho
50 Min
Karfiol mit Butterbröseln
40 min
Gurkensauce
10 Min
Kohlrabi Kartoffel Ragout mit RUPP Camembert
35 min
Rindswangerl | Sellerie | Zwiebel
3 Std. 30 Min
Curryhuhn
2 Std. 40 Min
Apfel-Ingwer-Kompott
20min
Tomaten-Salbei-Sauce
30 min
Rotkraut
1 Std.