![Veltliner Kraut mit Trauben Veltliner Kraut mit Trauben](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93507AA1-A400-4194-8956-4D85229B0266/Derivates/4212425a-8ba7-444b-9ead-c858d0bd0626.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 1 TL Salz
- 1 EL Zucker
- 200 g Äpfel, (ca. 2 Stück), geviertelt
- 10 g Zitronensaft
- 125 g Grüner Veltliner
- 60 g Zwiebeln, geviertelt
- 40 g Butterschmalz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Kümmel, gemahlen etwas mehr zum Dekorieren
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g weiße Weintrauben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Waldorfsalat mit Cranberrys
20 min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10min
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 min
Rotkraut
1 godz.
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 Std.
Fränkisches Apfelweißkraut
50 Min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 godz.
Radieschenblättersuppe
40min
Sauerkrauteintopf mit Pastinake
45 min
Heringssalat
1h 5min