Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Kohl, äußere grobe Blätter entfernt
- 500 g Wasser
- 60 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 80 g Crème fraîche
- ½ TL Salz
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 339 kJ / 81 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 220 mg
Alternatywne przepisy
Gefüllter Kohlrabi mit Saibling
1h
Schnittbohnensauce
45 min
Karfiol mit grüner Mandelsauce
45 min
Pizza mit Kohl und Speck
2h
Karfiol mit Paprikaragout und Haselnussbröseln
45 min
Gratiniertes Karfiolpüree
1 Std. 5 Min
Bohnenpüree
10 Min
Kohlrabi Kartoffel Ragout mit RUPP Camembert
35 min
Hähnchenbrust im Wirsingmantel
1h
Karfiol mit Butterbröseln
40 min
Wirsingrouladen mit Geflügelhack
1 godz. 50 min
Spargeleintopf
45 min